ONTMOET DE

SPREKERS

DR. KRISHNAN

MD Kayachikitsa, master sanskriet - Director and Senior Chief Physician Nagarjuna Ayurvedic centre Kalady Kochi Kerala

Binnen de Ayurveda zijn er veel wetenschappelijke begrippen waarvan de betekenis, de filosofische waarde en de praktische implicaties alleen na grondige studie volledig kunnen worden doorgrond. Een van die begrippen is Agni, oftewel het spijsverteringsvuur. Dit begrip wordt in alle veda’s en andere oude geschriften besproken. Allerlei stofwisselingsziekten, immuniteits tekorten en vele andere ziekten worden veroorzaakt doordat de Agni niet goed functioneert.

De grootste bron van de Agni is de zon. De Rig veda begint ook met het woord Agni. Alle Shatdarsanas (oftewel de zes filosofieën) en dan met name de Samkhya, Vaisheshika en Nyaya bespreken de functie van Agni in het levend lichaam.

KEYNOTE ONDERWERP: AGNI, DE KATALISATOR VAN EEN KRACHTIGE IMMUNITEIT!

Binnen de Ayurveda oonderscheidt men 13 Agni’ en deze worden aangeduid als Pitta Agni, Bhuta Agni, Dhatva Agni enzovoorts. De Shaja Bala (oftewel de coherente en inherente immuniteit), Kalaja (temporal) en Yuktikrita (verworven) Bala (krachten) hangen samen met de kracht van Agni. Om advies te kunnen geven over het gebruik van geneesmiddelen, aanpassingen in de levensstijl en

voedingsgewoontes is een diagnose van de Agni essentieel. Om een goede Vaidya te worden en te blijven dient men te beschikken over diepgaande kennis van de Agni, praktische wijsheid, doorzettingsvermogen en immer aanwezige jinjasa (leergierigheid).

DR. RAMYA ALLAKAL

MD panchakarma;  Associate professor and head. Dept of panchakarma Ashtamgam Ayurveda vidyapeedam Koottanaad kerala. 

De Ayurveda heeft op een sublieme manier de verschillende lagen waaruit een mens bestaat onderzocht. De mens is een microkosmos dat onderdeel is van een macrokosmos en juist dat heeft de Ayurveda tot in detail beschreven. Daarbinnen bestaat de mens uit een combinatie van drie lagen:• de Shareera, oftwel het lichaam en het element dat ons vormt.• de Mind oftewel functionele element dat gerealiseerd wordt door de activiteiten of karma• de Ziel oftewel het bewustzijn dat is toegeschreven aan Chetana en geen karma kent

KEYNOTE ONDERWERP: DE MENS ALS MICROKOSMOS, ALS ONDERDEEL VAN DE MACROKOSMOS

Characa bevestigt dat de combinatie van de zintuigen, het lichaam, de mind en de ziel de basis vormen voor het menselijk leven. De Ayurveda laat zien hoe we het lichaam, de mind en de ziel op de best mogelijke en functionele manier kunnen begrijpen, zodat we een vervullend en existentiëel waardevol leven kunnen realiseren.

DR. SUBANGHEE

MD dravyaguna, gaf 13 jaar les in de School van Ayurveda. 

Al eeuwen geleden hebben oude Ayurvedische geleerden vastgesteld wat de oorzaak van ziekte is. In de oude Ayurvedische geschriften hebben zij ook heel nauwkeurig beschreven hoe een epidemie of pandemie ontstaat. Zij gebruikte daarvoor de term ‘Janapadodhwamsa’ dat staat voor Janapada: populatie en ‘Udhawamsa: destructie. Vernietiging van een populatie door ziekte. Oftewel: pandemie.

KEYNOTE ONDERWERP: EEN PANDEMIE VOLGENS DE OUDE AYURVEDISCHE TEKSTEN

De oorzaak van een pandemie moet volgens de Ayurveda niet alleen in het fysieke, lichamelijke worden gezocht maar ook in het spirituele. De teksten beschrijven ook heel precies wat de manier van handelen moet zijn wanneer de omstandigheden van een pandemie zich voordoen. Dit betekent dat de Ayurveda, met zijn eeuwenoude Indiase wijsheden, bekend is met het verschijnsel van de pandemie en virusuitbraken.

DR SHUKLA

Dr Nishand Shukla MD psychiatrie, hij was jaren les gever en hoofd van de afdeling kayachikitsa in de befaamde Gujarat Ayurvedische universiteit in Jamnagar. Hij schreef boeken en heel wat wetenschappelijke teksten over Ayurveda. Een man met kennis en een bewogen spreker.

Het belang van onze immuniteit voor onze body mind gezondheid. Hoe werkt onze immuniteit volgens Ayurveda. In ayurveda bestaat onze immuniteit uit verschillende aspecten, men noemt ze bala, ojas en sukra.

KEYNOTE ONDERWERP: DOEL VAN HET LEVEN EN ONZE IMMUNITEIT

Begrippen die we bij ons in het westen niet kennen. Voor wat staan deze begrippen. Daarnaast wat is de impact is van voeding, kruiden, emoties en panchakarma op onze immuniteit (Ojas, Bala, Sukra) en onze algemene  levenskwaliteit.

DR PRASAD

Dr Prasad MD salakya (oogaandoeningen) - filosofie 

KEYNOTE ONDERWERP: FILOSOFIE

ONTMOET DE

ENTERTAINERS

Tussen de sprekers door worden we getrakteerd door geweldige Indische entertainers!

Pauze 1:  Classical Indian music, vocaal. 

Pauze 2 : Mohiniyattam, traditionele Zuid Indiase dans.

Pauze 3 : Kutiyattam theater, traditioneel sanskriet theater, Kerala

Pauze 4: Schaduwpoppenspel uit Palakkad, Kerala. 

KOOP

JE TICKET

Ben jij er ook bij? De Ayurvedis Summit is online te volgen, dus vanuit het gemak vanuit je eigen huis! Een dag waarin je veel kunt leren van de sprekers maar ook over de cultuur van India door de prachtige muziek en dans. Een uitje vanuit je eigen huis.

Het enige dat je nodig hebt is een computer, tablet of telefoon waarmee je via zoom deze summit kunt volgen. Bestel snel je tickets.

TIJDELIJK

€ 27 EUR

KOM IN

CONTACT

RELEVANTE

OPLEIDINGEN

Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

We use cookies to allow us to better understand how the site is used. By continuing to use this site, you consent to this policy. Click to learn more